zondag 21 juni 2009

Marquetteloop (21 KM)

Vorige week nog de stoomtramloop gelopen (21,1 km) en vandaag stond de Marquetteloop al weer op het programma. Deze loop wilde ik eingelijk vorig jaar ook al lopen, maar toen kwam het er niet van, dus vandaar mijn keuze om er een tweede halve marathon de week erop achter aan te lopen.

De Marquetteloop is een loop over 3 rondes van 7 KM.


(Marquette van Heemskerk)

Om 11:00 was ik in sporthal de Waterakkers aanwezig om mijn in te schrijven en kwam daar een paar bekende tegen. Na de inschrijving even bij de start van de 7 KM gekeken en me daarna langzaam voorbereid op de start. In het startvak heb ik Rinus gesproken en mee op de foto ben geweest.
Doel was om een mooie gelijkmatige wedstrijd te lopen en om binnen de 1uur 50 weer binnen te zijn.

De verschillende rondes liep ik bijzonder soepel en ik had eigenlijk geen last van de stoomtramloop of de baantraining van afgelopen dinsdag. Alleen het probleem, voor zover het een probleem is, is dat ik als ik eenmaal mijn vaste tempo loop, slecht kan versnellen. Dus met een gelijkmatige 3 rondes, liep ik in 1:51:37 de streep over. mmmm niet helemaal tevreden, want ik weet dat het echt sneller kan. Maar goed, ik ga er vanuit dat de interval trainingen waar ik nu een maal in de week gestart ben uiteindelijk zijn vruchten gaan afwerpen.

7 KM: 36:38
14 KM 37:04
21KM 37:55maandag 15 juni 2009

Stoomtramloop

Gisteren voor het eerst meegedaan aan de stoomtramloop (6e) en ik kan er kort over zijn dat dit een fantastische loop is, die ik aan mijn standaard lijst van loopjes ga toevoegen. Een prima georganiseerde halve marathon waarbij de start en finish op verschillende plekken is. (Start Medemblik, finish Hoorn).

's morgens rond 10 uur stond ik met mijn vriendin en onze twee kinderen op het tramstation in Hoorn, waar ik mijn startnummer ophaalde. Vervolgens een gesprekje met de machinist gemaakt die vol trots vertelde dat hij 's morgens om 5 uur al begonnen was met het opstoken van de tram.

Om 10:20 vertrok de trein richting Medemblik waar we rond 11:30 arriveerde.
In Medemblik kwam ik een paar bekende tegen, waaronder Marcel Deen die vertelde dat hij nog aan het herstellen was van een blessure die hij tijdens de marathon van Rotterdam heeft opgelopen. Tja, dat kan soms lang duren.

Zelf had ik me voorgenomen om deze halve marathon lekker rustig te lopen, aangezien ik aankomende zondag de halve marathon bij de Maquette loop weer op het programma heb staan en een paar weken geleden de halve marathon in Hoorn en de Vestloop in Alkmaar heb gelopen. Daarnaast begon het ook behoorlijk warm te worden.

Na de start ben ik op een rustig schema van iets meer dan 5 minuten per km vertrokken en heb onderweg echt genoten van alle dorpjes waar de route ons lang voerde.

Onderweg werd het behoorlijk warm en gelukkig waren er voldoende waterposten onderweg.Heerlijk die lange rechte stukken. Alleen jammer dat het meeste tegenwind was, maar ja, je kunt niet alles hebben. Ontspannen liep ik de kilometerbordjes voorbij tot we bij de 16 km aankwamen. Hier was einde van het mooie gedeelte van het parcour en liepen we via het industrieterrein richting de finish. Dit was minder mooi, maar goed, je moet toch naar de finish toe. Onderweg zag ik dat veel lopers het best zwaar hadden met het parcour en de weersomstandigheden.

Vlak voor de finish zag ik mijn kinderen en vriendin staan en maakte zoals ik gebruikelijk nog even een high five met mijn kids.
Daarna de laatste paar honderd meter naar de finsh en ik liep iets binnen de twee uur over de streep. Ruim boven mijn PR, maar dat was ook volgens plan.

Daarna nog even uitgerust om vervolgens weer met een halve marathon extra achter mijn naam en een mooie voorbereiding voor volgende week weer naar huis te gaan.Morgen (dinsdag) staat er weer mijn derde baantraining op het programma en daarna op naar de maquette loop.

maandag 8 juni 2009

19 km heerlijk gelopen

Zondag zoals gebruikelijk mijn langere duurloop. Als voorbereiding op de stoomtramloop (21,1 kM) voor aankomende zondag heb ik heerlijk ontspannen een ronde van 19 KM gelopen. Stond wel op de vlakte behoorlijk wat wind, maar dat heeft ook altijd wel iets lekkers om in te lopen.

Morgen (dinsdag) weer naar de atletiekbaan en daarna mijn laatste voorbereidendingen voor de stoomtramloop.

De stoomtramloop is een mooie en leuke loop, waarbij ik en mijn kinderen met vriendin op zondag met de stoomtram vanaf hoorn naar medemblik vertrekken. Daar stap ik uit en loop ik weer terug naar Hoorn. De andere gaan weer met de stoomtram terug naar Hoorn, waar ik daarna weer finish.
Ik heb deze loop nog niet eerder gelopen, maar ik heb van andere webloggers veel enthousiaste verhalen over deze loop gehoord.

Daarnaast is deze loop in tegenstelling tot veel andere lopen nog goed betaalbaar.

woensdag 3 juni 2009

eerste baantraining

Gisteravond heb ik voor het eerst met de atletiekvereniging (AV Hera) meegetrained.
Leuke ervaring met een leuke/gezellige groep en heel wat anders dan wat ik de afgelopen 5 jaar aan lopen heb gedaan.

Geen lange duurlopen of mijn standaard rondje van 10 KM, maar een training die heel anders van opbouw is.

Inlopen, warmingup, loopoefeningen en daarna een soort piramide interval training waarin er 2 sets van 200, 400, 600, 400 en weer 200 meter gelopen moest worden. Dit laatste onderdeel vond ik echt heel leuk om te doen.

Aan het einde uitlopen en de twee uur waren echt omgevlogen.

Met een inschrijfformulier onder mijn arm ben ik tevreden naar huis gegaan.

Mijn doel is om drie maal in de week zelf te lopen en een maal in de week op de baan een interval training te doen. Ben benieuwd hoe dit gaat bevallen.